“Al mijn twijfels over een vervolgstudie zijn weg”

Leerlingen vertellen over hun ervaringen met de studiekeuzetraining van De Blije Student

Somaya: “De oefeningen waren interessant en leerzaam”
“Ik heb de training als heel persoonlijk ervaren. De training was kort maar intensief en de oefeningen waren interessant en leerzaam. Deze training geeft je veel inzicht over jezelf. Zo heb ik het meeste gehad aan de oefening ‘belemmerende overtuigingen’ en het kaartspel. Hiermee ben ik bewust geworden van wat mij ervan weerhield om m’n hart te volgen. De begeleiders hebben ons uitstekend geholpen. Uiteindelijk heb ik hiermee kunnen kiezen voor de vervolgstudie Diergeneeskunde; al mijn twijfels over een vervolgstudie zijn weg. Ik zou deze training zeker aanbevelen aan anderen die nog niet weten wat ze moeten doen.

” Yasmin: “…veel beter dan de standaard studiekeuze “dingen”
“Ik vond het een hele fijne training. Erg leerzaam en veel beter dan de standaard studiekeuze ‘dingen’. Ik vond het bijvoorbeeld erg origineel om op basis van de drijfveren te werk te gaan. Het zal mensen die op 0,0 beginnen zeker een handje helpen. Er wordt met de training namelijk een selectie uit een aantal studies gemaakt die verbinding hebben met je drijfveren, talenten en kwaliteiten, wat het een stuk makkelijker maakt om te kiezen.

” Tom: “Hele fijne training waarbij je in jezelf verdiept en in verschillende studies”
“Ik heb de training een 9 gegeven. Het is een hele fijne training waarbij je je verdiept in jezelf en in studies. Het koppelt je kwaliteiten en interesses aan je studiekeuzes, wat mij heel erg heeft geholpen. Vooral de focus op m’n kwaliteiten is me het meest bijgebleven; ik kwam erachter welke studies bij mij paste. De opdrachten waren allemaal overzichtelijk en ik vond het leuk dat er steeds een opbouw in de opdrachten zat. Er werd bijvoorbeeld naar vroeger gekeken, wat je toen leuk vond om te doen. Hierdoor kreeg ik inzicht in mijn persoonlijke drijfveren.” Dave: “Ik heb gekozen voor Business Studies bij Inholland” “Ik vond vooral de sfeer erg fijn, dat kwam door de kleine groep. Hierdoor was het makkelijker praten over jezelf en zo langzaam dichter bij je concrete kwaliteiten en interesses te komen. Ik zou zeker de training aan anderen aanbevelen omdat het heel relaxed was en dat we uitgebreid hebben stilgestaan bij onszelf, wat zeker wat dingen concreter heeft gemaakt. Ik weet nu wat bij mij past; ik heb gekozen voor Business Studies bij Inholland.”

Voor meer informatie kunt u terecht bij onze decanen (Annelies Hak, Jesus de Vega Diaz) of op www.deblijestudent.nl
Media
  • groepsfoto-studiekeuzetraining-Lyceum-Vos-e1512737273727.jpg