Veelgestelde vragen ... 

Hoe worden leerlingen op Het Lyceum Vos begeleid?

Elke leerling heeft een klassenmentor en daarnaast nog een persoonlijke coach. De coach spreekt elke week met je door hoe het met je schoolresultaten gaat.

Voelen de leerlingen zich veilig in en rond de school?

Het Lyceum Vos is een kleine school. Je wordt dus door alle docenten gezien. De sfeer is hierdoor heel gemoedelijk en we hebben goed zicht op wat er in en rond de school gebeurd. Leerlingen uit de onderbouw mogen in de pauze niet van het schoolplein af.

Zijn er bijlessen voor de vakken die ik moeilijk vind?

In de inschrijfuren kun je je inschrijven voor de vakken die je moeilijk vindt. Zo kun je extra lessen volgen voor die vakken. Je kunt je ook inschrijven voor de vakken waar je in wil uitblinken. Zo kun je je presentaties verbeteren maar ook je talenten verder ontwikkelen.

Worden er ook leuke dingen georganiseerd op Het Lyceum Vos?

Natuurlijk organiseren we leuke dingen! Zo hebben we een halloweendisco, activiteitenweek, een eindejaarsbrunch en kerstbal, je kunt op skireis, er is een brugklaskamp en we organiseren uitstapjes voor de verschillende vakken.

Hoe groot is de school en hoeveel leerlingen zitten er gemiddeld in een klas?

Wij zijn een kleinschalige school van ongeveer 600 leerlingen. Er zitten gemiddeld 28 leerlingen in een klas. 

Kan ik mijn huiswerk ook op school maken?

Je kunt in een stilteuur aan de slag met je huiswerk. Daarnaast kun je na je lessen altijd op school blijven werken wanneer je dit wil.

En hoe zit het met de lestijden? 

 Onze lestijden kun je hier vinden ...