De Kunstklas

Het is vrijdagmiddag op de Koninginnelaan. Alle eigenwijze, creatieve, nieuwsgierige, en enigszins prettig gestoorde mensen van onze school komen samen in de kunstlokalen. Dit moment van de week is voor de Kunstklas!
Een groep kinderen gedreven door grote belangstelling voor kunst maken, krijgt extra beeldend en kunstzinnig onderwijs. Gewoon omdat ze het leuk vinden.
Bij het vak beeldende vorming moet je bepaalde leerdoelen halen en dat doe je door een programma van opdrachten te volgen. Bij dat vak heb je al heel veel vrijheid, bij de Kunstklas is die vrijheid nog veel groter. De docenten bieden steeds een thema aan dat over een periode van ongeveer acht weken grondig wordt uitgediept. Soms bepalen de docenten dit en er komen ook vaak leerlingen naar ons toe met een mededeling als: “meneer, we hebben zin om dieren te tekenen.”

De bedoeling is elke periode een zo veelzijdig mogelijk programma aan te bieden waar de leerlingen uit kunnen kiezen. Zo gebeurt het dat in het eerste lokaal de leerlingen zitten te beeldhouwen in hout en in het tweede lokaal wordt geleerd hoe je stripverhalen tekent vanaf het schrijven van het verhaal tot aan het uitwerken met inkt. Op het podium van de aula krijgen de kinderen les in toneelspelen. Dit kan zijn omdat ze tv-commercials gaan maken of bijvoorbeeld cabaret-voorstellingen gaan geven. Een vierde groep zou zomaar acht weken lang zichzelf kunnen onderdompelen in alle mogelijkheden met olieverf.

Je hoeft geen toptalent te zijn om deel te kunnen nemen. Onze ervaring is dat veel leerlingen ieder jaar weer nieuwe dingen leren en meer kunnen dan ze zelf hadden verwacht. Lijkt de Kunstklas je leuk, geef dit dan aan bij je inschrijving en we zien je volgend jaar graag op vrijdagmiddag!