Je zit nu in groep 8 van de basisschool en je moet een keuze maken voor een school in het voortgezet onderwijs. Afhankelijk van de uitslag van jouw CITO-toets kies je voor een opleiding die het beste bij jou past. Op jouw nieuwe school gaat er veel veranderen. Zo zit je niet meer de hele dag met één juf of meester in de klas maar krijg je les van verschillende docenten en verander je voor de verschillende lessen van lokaal. Je krijgt nieuwe vakken en leert vreemde talen zoals Engels, Frans en Duits en je krijgt ook huiswerk. Je krijgt een mentor waar je met al je vragen terecht kunt. Dit is ook het aanspreekpunt voor jouw ouders.

Naast het onderwijs vinden wij sport en kunst erg belangrijk. Op al onze vestigingen besteden we hier veel aandacht aan. Je kunt je bijvoorbeeld opgeven voor de Sport- of de Kunstklas, wij begeleiden je goed en zorgen ervoor dat jij jouw talenten goed kunt combineren met school. 

De Vlaardingse Openbare Scholengroep (De Vos) kent verschillende opleidingsniveaus. Om te kijken welke opleiding het beste bij je past kun je al vast een kijkje nemen op de pagina van:
Het Lyceum Vos
De Mavo Vos
Het College Vos

Heb je vragen of willen jouw ouder(s)/verzorger(s) meer weten, neem dan gerust contact op met één van onze locaties. Wij willen je vragen graag beantwoorden.

Met vragen kun je terecht bij de volgende contactpersonen:
Het Lyceum Vos, mw. J.E.M. Mols mols@hetlyceumvos.nl
De Mavo Vos, mw. K. de Jong dejong@demavovos.nl
Het College Vos, mw. N. van Wamelen vanwamelen@hetcollegevos.nl