Finale van de TOV Kunstwedstrijd voor Groep 7

Op 5 juni vond de spannende finale van de TOV Kunstwedstrijd plaats in de Stadsgehoorzaal in Vlaardingen. Maar liefst 150 leerlingen uit groep 7 waren samen met hun klas uitgenodigd om hun creatieve en technische talenten te tonen. Deze wedstrijd, georganiseerd door Techniek Oriëntatie Vlaardingen (TOV), bood de leerlingen een unieke kans om hun vaardigheden te ontwikkelen en samen te werken aan een indrukwekkend kunstproject.

De leerlingen hadden de afgelopen maanden hard gewerkt aan hun kunstwerken, waarbij elke groep een houten plaat kreeg om deze creatief in te vullen met het thema "100% Technische Kunst". De kunstwerken moesten niet alleen visueel aantrekkelijk zijn, maar ook beweging, verlichting en eventueel geluid bevatten. De voorbereidingen vonden plaats op de eigen school, terwijl de uitwerking plaatsvond in een technieklokaal van Het College Vos.

Tijdens de finale in de Stadsgehoorzaal werden de kunstwerken gepresenteerd aan een deskundige jury, bestaande uit:

  • Erik Bernard, namens Gemeente Vlaardingen
  • Ronald van de Merwe, directie VOSCON B.V.
  • Oscar de Kloe, Technisch adviseur Smit Maassluis bv
  • John van Beek, directeur De Mavo Vos, namens De Vlaardingse Openbare Scholengroep

Na de presentaties volgde de prijsuitreiking, waar groep 7A van de Prins Willem Alexander als winnaar bekend werd gemaakt. Zij wonnen een compleet verzorgde schoolreis naar NEMO Science Museum in Amsterdam. Deze wedstrijd bood een prachtig platform om de talenten van de leerlingen te ontdekken en te ontwikkelen, en om samen te werken aan een project dat zowel creatief als technisch uitdagend was.

Over Techniek Oriëntatie Vlaardingen (TOV).
OV is een waardevol initiatief vanuit het Vlaardingse bedrijfsleven dat zich inzet om leerlingen vanaf groep 7 op een leuke en leerzame manier kennis te laten maken met techniek. Verschillende bedrijven en voortgezet onderwijsscholen werken samen om deze leerlingen te inspireren en hen de veelzijdigheid en mogelijkheden van techniek te laten ontdekken.