Software hack bij Iddink Learning Materials

Op donderdag 11 april is Iddink Learning Materials aangevallen door hackers. Daarbij zijn mogelijk namen, adressen en andere gegevens van leerlingen, ouders en scholen gelekt.

Omdat wij meer dan 7 jaar geleden met Iddink Digital Learning hebben samengewerkt, zou het kunnen dat gegevens van oud-leerlingen buit zijn gemaakt bij deze hack. Wij hebben om die reden dit datalek gemeld bij de privacywaakhond, de Autoriteit Persoonsgegevens.

Let op! Het gaat dus niet om onze huidige boekenleverancier VanDijk. Deze is niet getroffen door deze aanval. Ze hebben hun beveiliging nog verder verbeterd om dit soort problemen te voorkomen. Ze werken ook samen met alle betrokken partijen.

Magister, het programma dat de school gebruikt, is ook niet geraakt door de aanval. Alle nodige maatregelen om Magister veilig te houden, zijn genomen. Op dit moment hoeven leerlingen en ouders hun inloggegevens voor Magister niet te veranderen.

We willen wel waarschuwen om voorzichtig te zijn. De informatie die is gelekt, kan door hackers worden misbruikt. Let op vreemde e-mails of andere verdachte dingen waarmee ze proberen geld of informatie te stelen. Klik niet op links in e-mails als u de afzender niet kent. Verander ook regelmatig uw wachtwoorden en houd uw apparaten up-to-date.

Mocht er belangrijke nieuwe informatie zijn, kunt u dat op deze website lezen.