Lessenmiddag De Vos

Dinsdag 28 januari ontving De Vos op drie verschillende locaties enkele honderden leerlingen uit groep 8.

Leerlingen konden tijdens deze zogenaamde lessenmiddag een drietal lesjes volgen om een indruk te krijgen van het lesaanbod op de Vos.
De afwisseling in het lesaanbod was groot.

Het Lyceum Vos

Het was een drukke middag op Het Lyceum Vos. Ruim 240 leerlingen hadden zich aangemeld, hiervan waren er zeker 210 ook daadwerkelijk gekomen. Zeker 50 ouders zaten als proefkonijn naar de generale van de presentatie voor de informatie dag te luisteren onder het genot van een kopje koffie of thee en een koekje.

Lesjes wiskunde, Engels, Frans, Duits, maar ook bevo, drama en koken,………… het aanbod was groot.

Lessenmiddag 2020

 Het Lyceum Vos promotieteam vingen de leerlingen van groep 7 en 8 uitstekend op en brachten ze van lokaal naar lokaal.

Hieronder een aantal reacties van onze begeleiders uit de brugklas.

De eerste indruk die ik had wow zoveel kinderen, al die gespannen gezichten van de kinderen, maar dat was al snel over. Het was erg leuk om de meeloop kinderen te zien lachen en om te zien dat ze het heel erg leuk vonden. Het was heel erg leuk om te doen, als er nog een keer een meeloop middag is zou ik graag weer meedoen.

Groetjes Meis

De lessenmiddag vond ik erg goed verlopen, ook vond ik het gezellig met de docenten. Ik heb wiskunde en aardrijkskunde gehad in die middag en bij allebei de vakken waren de onderwerpen lessen die wij al geleerd hadden. Het was wel leuk om te doen. De kinderen luisterden allemaal aandachtig dus ik denk dat ze het ook leuk vonden.

Groetjes van Noor

De Mavo Vos

De Mavo Vos is een school voor KBL/Mavo en Mavo.

Bij ons hebben de leerlingen in groepen van ongeveer 12 leerlingen 2 vaklessen gevolgd, zoals Nederlands, Aardrijkskunde, Wiskunde, Geschiedenis en Engels.

Daarnaast konden de leerlingen kiezen voor een speciale les: Sport, Kunst of techniek.

We hebben leuke activiteiten gezien: een sleutel maken voor een dierenverblijf in Blijdorp, een Mondriaan kaart, een tekening van een mytisch figuur, een schilderij van een Nederlands gezegde.

Het was een leuke en gezellige middag. De leerlingen waren erg enthousiast.

Het College Vos

Het College Vos is een school voor BBL en KBL.

Naast de algemeen vormende vakken Nederlands, Engels, wiskunde en biologie kregen de leerlingen een creatieve les Kunst of juist een actieve les gym.

Natuurlijk maakte elk groepje ook kennis met een echt praktijkvak. Zo werd bij de techniek vakken gesleuteld aan auto’s en gewerkt met robots.

De lessen zorg en welzijn stonden in het teken van verzorging en in de keuken werden pannenkoeken gebakken. De les SUB (sport en uniformberoepen) stond in het teken van samenwerken.

Bij economie en ondernemen maakte leerlingen kennis met het maken van logo’s en printtechniek.

Reacties van leerlingen: ‘echt een leuke school’ – ‘zo vind ik leren wel leuk’ – ‘wiskunde is helemaal niet moeilijk’.

Op deze manier hopen we leerlingen een kleine indruk te hebben gegeven van het lesaanbod op Het College Vos.