Brugklassers ontbijten op het stadhuis

BRON: Vlaardingen24.nl 

Zo'n 80 leerlingen van Het College Vos zijn vanmorgen gestart met een gezond ontbijt bij burgemeester Annemiek Jetten op het stadhuis. Ook de wethouders Jacky Silos, Bart de Leede en Sebastiaan Nieuwland aten gezellig een hapje mee. Het ontbijt was in het kader van het Nationaal Schoolontbijt 'Neem de tijd voor je ontbijt'.

Landelijk doen er 2.750 scholen mee met het Nationaal Schoolontbijt: meer dan een half miljoen kinderen! Ook in Vlaardingen is er op meerdere scholen deze week extra aandacht voor een gezond ontbijt. In deze 17e editie waren ook brugklassen uitgenodigd om zich in te schrijven. Daar is in Vlaardingen meteen gehoor aan gegeven! De leerlingen van het VMBO van Het College Vos werden daarom uitgenodigd op het stadhuis. Onder begeleiding van Jongeren op Gezond Gewicht (JOGG) Vlaardingen werden de leerlingen ontvangen. JOGG Vlaardingen zet zich samen met lokale organisaties in voor een gezonde leefstijl bij kinderen en jongeren.

Goed doel
Elk jaar kiest het Nationaal Schoolontbijt een goed doel, dat een donatie ontvangt. Dit jaar is dit Het Vergeten Kind. Deze stichting zorgt ervoor dat kwetsbare kinderen met veel problemen thuis weer rust en aandacht vinden en zich op hun toekomst kunnen richten. Een geweldig goed doel! Tijdens het ontbijt reikte burgemeester Jetten een cheque van maar liefst €200 uit aan de heer Odijk van het College Vos, die ervoor zorgt dat het geld deze goede bestemming bereikt.

Neem de tijd voor je ontbijt
Aan het lesmateriaal van het Nationaal Schoolontbijt voegde JOGG Vlaardingen een informatieve placemat toe, die in de week voorafgaand aan het ontbijt op school werd uitgereikt. Tijdens het ontbijt kregen de leerlingen een gezond en gevarieerd ontbijt met volkorenbrood, halfvolle melk, yoghurt en muesli, aangevuld met een stuk vers fruit. Dit allemaal om te laten zien hoe goed en gezellig het is om de tijd te nemen voor het ontbijt. Het aantal aanwezige leerlingen dat daadwerkelijk nooit ontbijt was niet heel groot, toen er desgevraagd 'vingers omhoog' werden gevraagd. Maar die paar die dat niet gewoon waren om te doen lieten zich het vandaag prima smaken. Ook deden de leerlingen een quiz over de gezonde start van de dag. De quiz werd gewonnen door teamtafel onder leiding van wethouder Bart de Leede. Zij verdienden hiermee een vrijkaart voor 1 uur bowlen bij DOK99.
Media