MAVO

Op De Mavo Vos (DMV) wordt VMBO onderwijs aangeboden op twee leerwegen. De basisschool kan een advies geven KaderBeroepsgerichte Leerweg (KBL) in combinatie met de Gemengde/Theoretische Leerweg (GTL/Mavo) of een advies Theoretische Leerweg (TL/Mavo).

Leerlingen worden geplaatst in een zogenaamde dakpanklas (KBL/Mavo), waar onderwijs op het hoogste niveau wordt aangeboden. Daarnaast is er plaatsing in een Mavo-groep mogelijk. Door toetsing wordt het niveau van een leerling duidelijk. De leerlingen hebben de mogelijkheid om binnen één of twee jaar op een hoger niveau uit te stromen. In de eerste twee jaar worden ze voorbereid op een keuze voor één van de sectoren in het VMBO door lessen Praktische Sector Oriëntatie (PSO) voor KBL/Mavo leerlingen. Dit gebeurt in samenwerking met de bovenbouw van Het College Vos. De leerlingen op Mavo niveau kunnen in het 3e leerjaar doorstromen binnen DMV.

Creatieve en sportieve leerlingen kunnen ook nog kiezen voor de Kunstklas of de Sportklas.

Wat is de Kunstklas?
De Kunstklas is bedoeld voor jongens en meisjes die veel plezier beleven aan kunst en cultuur en zich graag actief hiervoor willen inzetten. Buiten de normale lessen én niet te vergeten naast het huiswerk, volg je extra uren creatieve vorming. Drama, toneel, muziek, literatuur, film en fotografie komen aan bod. Je gaat ook regelmatig op excursie naar diverse tentoonstellingen en culturele evenementen.

Hoe kom je in aanmerking voor de Kunstklas?
Je hoeft geen toptalent te zijn maar een creatieve aanleg is wel gewenst. Wat we vooral heel belangrijk vinden is dat je belangstelling hebt voor kunst en cultuur en ook nieuwsgierig bent naar nieuwe dingen.

De Sportklas is niet bedoeld om topsporters in spé op te leiden. Het is meer een klas voor jongens en meisjes die plezier beleven aan sport. Jongeren die vol energie zijn en zich graag ergens voor willen inzetten. Naast de reguliere lessen gymnastiek volgen de leerlingen nog vier extra uur sportles. Veel takken van sport komen aan bod zoals schaatsen, judo, golf, karate, klimmen, kanoën, oriëntatieloop, snowboarden en skiën. Het is belangrijk dat je leert samenwerken en elkaar te helpen in het kader van de regels van fair play. Ook organiseer je sportevenementen en je doorzettingsvermogen wordt aldoor getest; een echte uitdaging dus.

Beleef je veel plezier aan sport én ben je bereid je hiervoor flink in te zetten? Dan is de Sportklas iets voor jou.

In het kader van de loopbaan oriëntatie en begeleiding organiseren wij diverse activiteiten voor de leerlingen van de bovenbouw van de Mavo.

Deze leerlingen kunnen zich oriënteren in drie sectoren: Economie, Techniek en Zorg & Welzijn. De Mavo Vos heeft een compleet beroepsoriëntatieprogramma bestaande uit verschillende onderdelen om ervoor te zorgen dat de leerlingen een goede sector/ beroepskeuze kunnen maken.

Deze oriëntatie doen zij door middel van projecten, speeddates, gastlessen, excursies, stages en proefstuderen. Wij hopen dat de leerlingen door dit soort activiteiten een beter gefundeerde keuze kunnen maken. Elke periode staat in het teken van een bepaalde sector, hierin doen zij dan een project, de speeddate, de stage etc.

De Mavo leerlingen zullen aan het einde van de 3e klas een sector moeten gaan kiezen. Zij hebben dan de oriëntatie in de drie sectoren achter de rug. Dit schooljaar zullen de leerlingen begin april een definitieve sectorkeuze maken.