Eind 2017, start 2018
14
december
2017

De periode tussen de herfst- en de kerstvakantie gaat altijd razendsnel voorbij. Iedereen lijkt gewend aan de nieuwe klas en de nieuwe docenten.

De eerste klas leerlingen hebben afgelopen periode 10 lesuren mediawijsheid gevolgd gegeven door mevrouw De Bruijne van Mediabewustzijn, een gediplomeerd mediacoach. Nuttige lessen waar leerlingen leren bewust om te gaan met social media. Wij vinden dit als school erg belangrijk in een tijdperk waarin de invloed van social media steeds groter wordt. Verder kreeg klas 1 ook les van een medewerkster van de bibliotheek. Helaas geen plek meer waar veel leerlingen komen, terwijl je in de bibliotheek naast het lenen van boeken ook terecht kunt voor andere dingen. Denk aan gamen of het lenen van films en luisterboeken. Onder de 18 jaar is een lidmaatschap gratis.

Klas 2 had afgelopen weken een aantal excursies. Zo werd Madurodam en de Tweede Kamer bezocht, in Madurodam werd een spel gespeeld en in de Tweede Kamer werd een meegekeken terwijl de kamer in debat was. Een hele belevenis voor veel leerlingen. In het kader van LOB bezochten diverse tweede klas leerlingen ook Goflex, één van de grootste leerbedrijven in de metaalindustrie.
Op 30 november werd de feestmaand December ingeluid met een schoolfeest voor klas 1 en 2, een grote groep leerlingen heeft heerlijk gedanst, film gekeken, spelletjes gespeeld en plezier gemaakt. Op 5 december is op verschillende manieren invulling gegeven aan Sinterklaas.

Klas 3 heeft zich afgelopen periode georiënteerd op de keuzevakken voor leerjaar 4, zij sluiten het profielvak dit jaar af met een centraal schriftelijk & praktisch examen en maken een nieuwe keuze voor leerjaar 4. De keuzesector in leerjaar 4 wordt afgesloten met een schoolexamen. Leerjaar 3 en 4 zijn vrijdag 8 december jl. bij studiebeurs West geweest voor een oriëntatie op vervolgopleidingen in het MBO.

De vierde klas leerlingen van motorvoertuigen en elektrotechniek hebben eind november / begin december nog drie weken stagegelopen.

Op het moment van schrijven staan nog een aantal activiteiten gepland voor we aan de kerstvakantie beginnen. Dat zijn op donderdag 14 december een excursie naar Oberhausen in het kader van het vak Duits. Woensdag 20 december gaan diverse groepen skiën in Snowworld. Donderdag 21 december wordt met alle leerlingen de winter Efteling bezocht als eindejaar activiteit. Vrijdag 22 december ronden we het jaar af. De onderbouw, klas 1 en 2, met een kerstbrunch en de bovenbouw met een bezoek aan Euroscoop.

Na deze gezellige afronding volgt de kerstvakantie. Wij wensen u, ouder(s) en verzorger(s) en leerlingen hele fijne feestdagen en een mooi, gezond 2018.

Op maandag 8 januari hopen we alle leerlingen in goede gezondheid 09.00 uur weer terug te zien op school.

  • 190 View
  • Comments are closed.